Categorieën
Brussel Actua

Vooruitgangstraat bedreigd met onteigeningen

De bewoners van de Vooruitgangstraat in Schaarbeek zijn ongerust over de plannen van de NMBS. Grote werken voor een vlotter treinverkeer ter hoogte van het Noordstation zouden de sloop van zo’n dertig huizen betekenen. Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Brussels hoger onderwijs vraagt meer geld Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) moet het Brussels hoger onderwijs in verhouding meer geld geven dan het hoger onderwijs in Vlaamse steden. Dat vragen minister Guy Vanhengel (VLD) en alle Nederlandstalige universiteiten en hogescholen in Brussel.
  • Gebrek aan veiligheid in Brusselse winkelstraat? De handelaars in de Nieuwstraat in Brussel klagen het gebrek aan veiligheid in hun straat aan. In de buurt van een fastfoodrestaurant in de Nieuwstraat hangen volgens de handelaren vaak groepen ruzieënde jongeren rond. Vorige maandag ontaardde zo’n ruzie in een regelrecht straatgevecht.
  • BRONKSfestival: Spetterende tiendaagse Het programma van het BRONKSfestival zit ramvol. Op tien dagen worden er tientallen activiteiten georganiseerd: filmvoorstellingen, dansprojecten, workshops maar natuurlijk bovenal theatervoorstellingen. Danser-acteur Randi De Vlieghe neemt er daar maar liefst vier van voor zijn rekening.
  • Bram Van Paesschen filmde in Sint-Pietersziekenhuis Brussel is een vat vol inspiratie voor vele filmmakers. De jonge Brusselse cineast Bram Van Paesschen koos het Sint-Pietersziekenhuis uit om zijn kijk op onze hoofdstad weer te geven. Hij verbleef meer dan 6 maanden bij seropositieven en maakte er een film over. Ondertussen werd zijn film zelfs geadopteerd door de Verenigde Naties ter preventie van Aids en geselecteerd voor allerhande Internationale filmfestivals.

Share