Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Restaurant Tassili

Restaurant Tassili
Gisteravond bezochten we dit Algerijns-Maghrebijns restaurant aan de Wolvengracht 11. Restaurant Tassili is op traditioneel Berberse wijze uiterst minutieus gedecoreerd, waardoor je je meteen in Noord-Afrikaanse sferen waant. De ontvangst is uiterst hartelijk, en – een beetje tot mijn verbazing, moet ik bekennen – minstens een van de obers spreekt meer dan behoorlijk Nederlands.

We openden met een voorgerecht: zelf koos ik voor een harrira, een Marokkaanse soep waarin brokjes vlees, fijne groenten en kruiden en zelfs wat vermicelli’s in ronddreven, uiterst voedzaam en lekker. Mijn metgezel koos voor een klassieker die ze blijkbaar ook in Maghrebijnse restaurants niet konden negeren, scampis in looksaus (al staat het wel als oosterse saus op de kaart), zij was hier ook zeer over te spreken.

Het hoofdgerecht dan – we kozen beiden voor couscous. Ik ging voor de couscous royal : een lamsbrochette, kip, merguez, en een méchoui (een geroosterde lamsschouder), mijn disgenote voor de couscous Tassili, waarin de lamsbrochette en de méchoui werden vervangen door gestoofd lamsvlees. Uiteraard stond er nog een grote pot saus tussen ons in, waarin de grote stukken groenten ronddreven. Heel erg lekker allemaal, en zo zagen de tajines er ook uit, die aan andere tafels geserveerd werden. We besloten meteen om die bij een volgende gelegenheid eens te gaan proeven.

Gezien de geloofsovertuiging van mijn tafelgenote hielden we het qua drinken erg sober – zelf dronk ik een glas rode wijn, en zij hield het bij bruisend mineraalwater. Alles samen gaven we 57 euro uit, niet supergoedkoop, maar zeker ook geen weggesmeten geld.

Share