Categorieën
Resto, Café & Uitgaan WiFi in Brussel

Why no Wifi in Brussels

Ik las in De Morgen een paar dagen geleden:

Behalve de 2.000 betalende hotspots die Belgacom en Telenet hebben geïnstalleerd in hotels, hamburgertenten en NMBS-stations hebben al een paar honderd eigenaars van cafés, restaurants en andere publieke gelegenheden zelf een draadloze antenne neergezet.
in De Morgen

Oh ja? Waar mogen die dan wel zijn in Brussel? Ik ken de volgende schaarse locaties:
* Recyclart – free Wifi en gezellig café – de enige locatie vermeld in free-hotspot.com/JiWire (door mij toegevoegd)
* de i+ punten in Elsene: Adolphe Buyllaan, Elsense steenweg, Flageyplein (als ie intussen weer werkt), Fernand Cocqplein, Gulden-Vlieslaan, Luxemburgplein, Stefaniaplein – een initiatief van Irisnet/Brussels Gewest
* International Press Center vlakbij Wetstraat
* een restaurant op de hoek van Onderwijsstraat en Ijzerenkruisstraat (vlakbij Koningsstraat) waarvan ik de naam kwijt ben
* l’Amour Fou in Elsene (F. Cocqplein) , maar niet toen ik daar was
* in de Gecko niet meer, maar kennelijk wel in de St-Gorikshallen zelf
* Illy Cafe in Ortsstraat: betalende Belgacom hotspot (wat een gemiste kans!)
* via Plazes vind ik nog de luchthaven van Zaventem (netwerk door Proximus, dus gratis?? iemand ervaring?)

Is dat alles? Is dat de hoofdstad van Europa, knooppunt van Belgiës technologiesector, mekka van de expats? Er moeten er toch meer zijn? Ik heb via via gehoord dat het i+ experiment in Elsene niet naar 1000 Brussel zal uitbreiden, dus van die kant moeten we al geen inspanning verwachten.

Dus: waar blijven degenen die normaal het snelst beslissingen nemen en op trends inpikken: de kleine zelfstandigen, de restaurant- en cafébazen? Wat houdt hen tegen? De investering kan het niet zijn, een Wifi router kost minder dan 100 euro, en Internet hebben ze meestal toch al liggen. Zijn ze bang van de technische aspecten? De Markten en de Monk spreken al maanden van “binnenkort is er hier Wifi” maar ik heb nog niks concreet gezien. De early-bird spits is al afgebeten. Waar blijft de rest?

Share