Categorieën
Gast-serie

Apple verovert Dansaertstraat

De Antoine Dansaertstraat heeft er opnieuw een paradepaardje bij. DoPI, de nieuwe Mac-winkel is exclusief, hip en trendy en past dus perfect in het beeld van de Dansaertstraat. Als eerste in België handhaaft doPI de nieuwe Amerikaanse lay-out. Dit houdt in dat de felgroene kleur van het Appleteken verandert in een strak zwart-wit design. Het interieur van de winkel is ook daaraan aangepast. DoPI verkoopt Mac-computers met alle accessoires en natuurlijk ook de populaire Ipods. Dat zijn draagbare MP3-spelers van het merk Apple met een erg hoge geheugencapaciteit. Maar deze exclusieve shop gaat nog een stapje verder. In de trainingzaal van de ultramoderne winkel worden gratis computerlessen aangeboden voor mensen die overschakelen van PC op Mac. Voorts organiseren ze workshops voor iPod en iMac en creëert men een loungeruimte met de allernieuwste Applesnufjes. Als kers op de taart wil de zaakvoerder Albert Galoy nu ook een mini-macmuseum inrichten.

Galoy vindt de Dansaertstraat een uitstekende locatie voor zijn winkel, die sinds twee september de deuren geopend heeft. “Zoals elke goede zaakvoerder doe ik aan prospectie. Toen ik enkele malen mijn toevlucht zocht in café De Walvis, aan het eind van de Dansaertstraat, viel het me op dat veel klanten een mac-laptop in hun bezit hadden. Iets wat niet zo vaak voorkomt. Deze straat is vooral bewoond door jonge creatievelingen en artiesten, die vaak een Apple nodig hebben om hun kunstwerken te maken. Daarom is dit de ideale plek voor mijn winkel.”
DoPi is gelegen in het tweede, meer verloederde deel van de Dansaertstraat. Volgens Galoy een strategische locatie omdat hij ervan overtuigd is dat de exclusiviteit en de hipheid van het eerste deel van de straat het tweede deel zal beïnvloeden.

In naam van het Dansaertgroepje : Rebecca Cock, Ellen Colson, Robin De Becker, Ann-Sofie Dekeyser, Pieter Eykens, Hanne Stevens, Claudia Van Vooren.

Share