Categorieën
Podium

Ancienne Belgique gaat digitaal

De Ancienne Belgique heeft verregaande plannen om onder de merknaam AB2 het internet op te gaan met onder meer gestreamde concerten en een digitale radio:

Het belangrijkste doel van de AB2 is artiesten van eigen bodem te ondersteunen.

De Ancienne Belgique wil nog dit jaar een digitale uitbreiding van zijn werking beginnen opbouwen. Het muziekcentrum wil concerten gaan streamen, digitale radio aanbieden en via een platform ook allerlei extra’s aanbieden aan zowel artiest als consument.

Daarmee antwoordt het centrum op zowel de algemene digitale uitdaging van het moment, als op de grenzen die het centrum bereikt heeft. ,,Onze kalender zit vol, financieel kunnen we niet verder gaan, en fysieke uitbreiding is niet meer mogelijk”, zegt de marketing directeur Peter Leyder. ,,Met de ‘AB2’ proberen we onze opdracht als cultuurmaker en cultuurspreider nog beter uit te voeren.”

AB2 wil een soort kwaliteitsmerk zijn, dat een gemeenschap van getrouwen samenbrengt. Naast concerten fysiek bijwonen, kunnen die straks via het nieuwe platform veel dichter bij de werking en de artiesten, en bij elkaar, betrokken worden.
(uit De Standaard)

Voorlopig is er op de AB website nog geen spoor van dit project te bemerken, maar een eerste experiment wordt gepland op 16 maart, met het concert van Briskey. Tegen september zou de boel dan operationeel moeten zijn, al is de financiering van het project nog geen uitgemaakte zaak.

Lees meer in dit artikel van De Standaard (abonnee-toegang vereist).

Share