Categorieën
Podium

Electronica Wedstrijd 2006

JE M’EN FISH & POPPUNT ELECTRONICA WEDSTRIJD 2006

Ook dit jaar zal er een electronica wedstrijd doorgaan georganiseerd door het Je m’en fish collectief en met de steun van Poppunt en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Zoals vorig jaar is het de bedoeling jonge muzikanten die gebruik maken van eigen werk in de electronica een podium te bieden en een geïnteresseerd publiek te bereiken met hun werk.

Niet alleen electronica is hier echter een doelgroep; Ook alle aanvullende kunsten die perfect in harmonie kunnen werken met electronica zijn meer dan welkom. 2005 toonde dat de diverse fluctuaties in electronica perfect kunnen gecombineerd worden met onze visuele kunstenaren (Dour festival, Recyclart, Ancienne Belgique muzikantendag, ..), maar evenwel bv. met ons voordien onbekende schilders (Cultuurmarkt Antwerpen).

Bij deze lanceren wij een oproep naar jullie toe; Maak je zelf electronica in je slaapkamer? Maak je wel eens films, tekeningen, schilderwerken of meer die je denkt aansluitbaar zijn bij deze muziekstijl? Van 1 Maart 2006 tot en met 30 Mei 2006 kan je met al je werken bij ons terecht.

De beste projecten worden aandachtig beluisterd/bekeken door een jury bestaande uit leden van de vaste projecten uit de Je m’en fish stal. Hieruit wordt uiteindelijk een ‘shortlist’ gemaakt, die wordt uitgenodigd hun werk live te brengen. Na deze ook live te hebben beoordeeld, worden enkel de meest belovende projecten doorgestuurd naar de finale, waar zij worden beoordeeld door een professionele jury. Alle muzikale projecten worden door ons voorzien van een aangepaste visuele ondersteuning.

De finale van 2006 zal alvast doorgaan in het Brusselse Kultuurkaffee, VUB (Clubcircuit). De winnaar van deze editie kan zich verwachten op een volledige dag studiotijd (inclusief technicus) in het centrum Noisegate ter waarde van ongeveer 200 euro, waar je begeleid wordt in opname en mixing.
Hierna gaan we in samenspraak aan de slag aan het ontwerpen van je audio-cd, videoclip en/of DVD.

Samen met jou wordt ook uitgekeken naar de mogelijkheden van een presentatie van je werk in diverse landen. Een tipje van de sluier: Ook het Amerikaanse is een reële mogelijkheid.

De editie 2005 ging door in het Brusselse Kultuurkaffee en het Vlaams centrum voor amateurkunsten. Beide voorrondes hadden veel success bij het Brusselse publiek. De finale ging door in een overvolle Antwerpse Arenbergschouwburg, met een jury bestaande uit o.a. Kurt Overbergh (Ancienne Belgique), Niklaas Van Den Abeele (Kultuurkaffee VUB), Libelia De Splenter (Studio Brussel), Dirk Da Davo (The Neon Judgement), en meer. Het breakbeat-duo ROLLZNOYCE kwam hier als winnaar uit de bus. Rollznoyce valt dan ook binnenkort met het collectief te verwachten in Nederland, Duitsland, Slovenië, Italië, en Engeland, en kreeg een eerste single-cd en DVD aangeboden

Jouw project kan ons opgestuurd worden op het volgende adres:

Je m’en fish VZW
Paepedellelaan 26 bus 2
1160 Brussel

Aangezien na een initiële selectie deze projecten ook nog eens afzonderlijk grondiger worden gekeurd op een algemene vergadering, kunnen wij dit jaar enkel projecten aanvaarden op basis van een audio-cd of cd-r, DVD, of desnoods cassette. Websites kunnen dus niet meer aanvaard worden.

Projecten die bij de shortlist van 2005 zaten kunnen bij deze editie niet deelnemen, tenzij je project erg veranderd is (bv. meer dan 50 procent van de leden zijn nieuw).

Gelieve bij elk project te vermelden:

-Naam project, aantal leden, leeftijd van de leden -Een biografie + live data 2005-2006 indien mogelijk

http://www.jemenfish.be
http://www.poppunt.be
http://www.vgc.be
http://www.noisegate.be

(via Bart Dujardin – Je m’en fish Electronica collective VZW)

Share