Categorieën
Brussel Actua

Flowerpower op de Kleine Ring

De eco-warriors van Guerrilla Tournesol kunnen oogsten wat ze gezaaid hebben. Zelfs de meest gehaaste forens kan er niet naast kijken, naast de zonnebloemen die in vele Brusselse gemeenten opgedoken zijn naast bomen en lantaarnpalen of in bermen. In april en mei trok een groep vrienden er elk weekend op uit om veertigduizend zaadjes te planten. Zeker tien procent daarvan staat nu in bloei. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Akenkaai krijgt drijvende bioscoop Een bioscoopboot met drie filmzalen, een vipbar en een grote evenementenruimte. De Actor’s Boat, een privé-initiatief van Claude Diouri, meert binnenkort aan in het Becodok. Samen met Brussel Bad en het geplande openluchtzwembad een stimulans tot vernieuwing aan de Akenkaai.
  • 15 procent niet-EU-burgers wil stemmen In Brussel hebben 6.622 niet-EU-burgers zich geregistreerd om te kunnen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Dat is 15,66 procent van alle niet-Europeanen, of bijna 6 procent meer dan de vorige statistiek van enkele weken geleden.
  • Donkere wolken boven de Zuidkermis Traditioneel is 15 augustus een hoogdag voor de Brusselse Zuidkermis. Op deze feestdag zakken heel wat Brusselaars af naar de foor, en ook Vlamingen en Walen komen ervoor naar de hoofdstad. Maar het barslechte weer van de laatste dagen is dit jaar de grote spelbreker.
Share