Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Easy tempo: met respect voor traditie en voor Brussel

Op het eerste gezicht is Easy Tempo misschien een hippe pizzeria zoals er in Brussel alleen al tientallen anderen bestaan. Strak gestijlde, laaghangende, oranje lampen omzomen de bar, waardoor het licht verouderde interieur plots een populaire sixties look krijgt. En toch, de kitcherige inrichting die zovele dorpspizzerias typeert sluimert hier ook door in de lichtjes rommelige maar gezellig huiselijk overkomende aanblik. Onze verwachting is direct hooggespannen…

Zoals de naam al laat uitschijnen, kom je hier niet voor een uitgebreid diner waarna je nog uren blijft natafelen. Het eetgebeuren wordt er herleid tot een gezellig gebeuren zonder teveel franjes en met respect voor wat belangrijk is: een voldoende uitgebreide keuze zonder l’embarra du choix (de kaart bevat pasti, antipasti en pizze).

Er heerst een drukte van jewelste. Mensen die gaan en komen (je moet hier zelden lang wachten op een tafel als je met twee bent) mengen zich vlot tussen de stroom aan obers die instaan voor een snelle bediening. Het geroezemoes van de verschillende gesprekken (voor sommigen een lunch meeting, voor anderen overduidelijk een romantisch uitje) is merkbaar aanwezig op de achtergrond, maar stoort nooit. De bestelling wordt rustig in het Frans of Engels opgenomen aan de tafel, waarna het in het Italiaans naar de bar en keuken doorgecommandeerd wordt: het zijn rasechte (what’s in a name, of course) Italianen. Het vakantiegevoel komt onmiddellijk boven, het miezerige weer buiten wordt onmiddellijk vergeten.

Nu, hoe zit het met die ronde ovenschijven? Op het eerste gezicht zijn de pizza’s te groot om op te eten, maar dat is buiten de waard gerekend van de flinterdunne en superlichte korst die het geheel gemakkelijk verteerbaar maakt. Als liefhebbers van de gekruide keuken werd het flesje met pikante olie zeer geapprecieerd aan onze tafel, maar het is absoluut niet nodig om een tekort aan smaak weg te werken, integendeel! Maar goed, van een pizzeria kent men pas de kwaliteit ten volle wanneer men weet hoe een margherita er smaakt, voor mij steevast de tweede test, na een vrije keuze uit het menu zoals vandaag.

Onze lunch die bestond uit twee pizza’s, een karaf huiswijn (zeer te pruimen), een fles San Pellerino (bestaat er ander water voor Italianen?) en vier expresso’s (een mens mag al eens dubbel van het leven durven gienieten, niet?) en tikte af op net geen 40 euro. Voorwaar een zeer schappelijke prijs voor 70 minuten culinair ontstressen. Ons zien ze hier binnenkort zeker terug voor de margherita-test.

Easy tempo, hoogstraat 146, 1000 Brussel, +32 513 54 40
Open: di-za: 12:00-14:30 en 18:30-22:30; zo: 12:00-14:30

Share

Door nico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...