Categorieën
Brussel Actua Wonen in Brussel

GSM-masten: de verwarring

Brusselnieuws (en Brussel Deze Week) vorige zaterdag:

Het klinkt misschien raar, maar toch is het zo: mobiel telefoneren in Brussel is gezonder dan pakweg op het platteland of in de Ardennen. Want je wordt veel minder blootgesteld aan straling die door je eigenste mobieltje wordt uitgezonden.

Vandaag in De Morgen:

Twee verenigingen die strijden tegen elektromagnetische vervuiling, hebben woensdag in een brief aan minister van Volksgezondheid Rudy Demotte (PS) gevraagd om maatregelen te nemen tegen de elektromagnetische vervuiling in Brussel. Vandaag worden veel Brusselaars blootgesteld aan de straling van zendmasten voor gsm-gebruik.

De vergelijking gaat niet volledig op, maar het zijn geen appelen met peren (hooguit Granny Smiths met Jonagold). Waarom moeten er dan 5 dagen later klachten worden neergelegd bij een minister door enkele drukkingsgroepen? Wat moet ik hiervan denken? Is dit een robbertje vechten tussen de katholieke UCL en de VUB? Kunnen ze dan niet gewoonweg als wetenschappers elkanders theorieën weerleggen zonder daarmee meteen een kabinet aan het werk te zetten?
Probeer er ondertussen als leek maar iets van te begrijpen!

Share