Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Restaurant La Marée

La Marée

Ik ben al enkele jaren regelmatige klant bij dit stemmig restaurant aan de Vlaamsesteenweg in Brussel. En ik ga er niet alleen terug omdat je daar steeds hartelijk wordt begroet, maar ook (en vooral) vanwege het lekkere eten. En het lijkt dat Peter erom gevraagd heeft, maar op deze post zat ik al een tijdje te broeden 😉 .

La Marée wordt uitgebaat door het Portugese echtpaar Mario en Teresa Alves; hij als de immer bedrijvige gastheer, zij als kokkin in de keuken. Verwacht echter geen typisch Portugese keuken, al is er wel de mogelijkheid tot het bestellen van een Portugese paella schotel voor grotere groepen, weliswaar op voorhand te reserveren. La Marée staat vooral bekend als visrestaurant. De vis wordt dagelijks opnieuw aangevoerd, er valt dus echt niets aan te merken op de versheid van het product. Ook de mosselen zijn er vers en erg lekker bereid, ook buiten het seizoen, op de geïmporteerde Canadese mosselen die ik er ooit eens probeerde viel echt niets aan te merken. Toen ik er een keertje ging eten met collega’s bleek ook de paling in het groen om van te smullen.

Maar visrestaurant of niet, de absolute killer in La Marée blijft voor mij de steak, of – als ik er eens wat extra cash tegenaan wil smijten (of getrakteerd wordt door mijn jarige moeder) – de filet pur. Mijn laatste bezoek dateert van vorige donderdag, de steak béarnaise was weer perfect bien cuit, de frietjes lekker bereid, en de rode huiswijn erg lekker. Iets van een 55 euro uitgegeven voor twee personen, niet het goedkoopste tarief, maar kwaliteit mag zijn prijs hebben.

Zowat iedereen die ik naar dit restaurant meetroonde, (vrienden, familie, collega’s, of een toffe madam) was zeer te spreken over de geboden kwaliteit. Nog een tip: de uit Portugal geïmporteerde Padre Pedro rode wijn valt niet te versmaden. A découvrir stond er op de kaart, en inderdaad, schitterende wijn. De witte variant moet ik dringend nog eens uitproberen.

La Marée vind je op de Vlaamsesteenweg 99, gesloten op maandag en dinsdag. Wie in het weekend gaat, met meer dan 2 man is en na 19 uur binnenkomt, kan best reserveren: 02 511 00 40.

Vaste klant Julien Vrebos maakte deze reportage voor tvbrussel. (Thanks Prosper)

Share