Categorieën
Sport

Rollerbladen in Brussel

Het is juni! De start van het nieuwe rollerblade seizoen werd op 1 juni gegeven door de Roller Parade. Nog tot 28 september is het elke vrijdag afspraak voor skaters, met uitzondering van 22/06 en 14/09, aan het Poelaertplein (Justitiepaleis), voor een 3 uur lange tocht door Brussel.

Rollerparade

Dit jaar schenkt de Roller Parade extra aandacht aan beginnende skaters. Er zijn namelijk twee parcours: een voor beginners (van 20u tot 21u) en een voor gevorderden (van 21u tot 23u).

Dat parcours voor beginners is een goede zaak. Het voorkomt dat starters zichzelf overschatten. Ik weet waar ik over spreek. Vorige zomer dacht ik ‘laat ik het eens proberen’. Mijn skates huurde ik ter plekke. Het resultaat was dat ik het overgrote deel van het parcours in de achteraan volgende bus heb doorgebracht, met uitzondering van de platte stukken. Het bladen ziet er makkelijk uit, maar de Brusselse heuvels zijn gewoon te moeilijk te nemen als je nooit eerder op wieltjes stond. En blijkbaar vonden de organisatoren dat ook. Deze zomer krijgen beginners van de Roller Parade een nieuwe kans, dankzij die beginnersroutes.

Wat me vorig jaar opviel is dat rollerbladen voor iedereen is: zowel jong als oud, mannen als vrouwen waren op rolletjes te vinden. Deelname is gratis, maar je moet wel zelf je skates meebrengen of daar huren.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.