Categorieën
Brussel Actua

Onderzoek ontkracht drogredenen van niet-fietser

Dat nog altijd weinig mensen met de fiets naar het werk gaan, ook al wonen ze er amper enkele kilometers vandaan, heeft niet alleen te maken met een gebrek aan goede fietspaden, maar vooral ook met een reeks psychosociale aspecten. Dat concludeert de VUB-onderzoeker Bas de Geus in zijn versgebakken doctoraatsverhandeling. Dat inzicht kan de mensen aanzetten tot meer fietsgebruik, want dagelijks fietsen is gezond, zowel voor het lichaam als voor de geest, toont dezelfde studie aan. Lees en beluister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Driekleur siert 101ste dag onderhandelingen Na 101 dagen is er nog altijd geen regering. Daarmee zijn we nog niet aangekomen bij de langste regeringsvorming ooit in ons land, maar de oranje-blauwe partijen komen toch al aardig in de buurt. In 1988 hadden de onderhandelaars 148 dagen nodig om de regering Martens 8 te vormen. Minister van Staat François-Xavier de Donnéa (MR) is ervan overtuigd dat er voor oktober een nieuwe regering gevormd zal zijn. De man in de straat wacht daar niet op en uit zijn bezorgdheid over de communautaire grimmigheid door tricolere vlaggen in het straatbeeld te hangen.
  • Autoloze Zondag: Koning Auto aan banden Zondag gaan de poorten van Brussel naar jaarlijkse gewoonte dicht, of tenminste toch voor het autoverkeer. Geniet van een stad zonder de ruis van het verkeer, test uw behendigheid op de fiets, droom van de verdwenen Zenne of zoek enkele intieme plekjes op.
  • Onenigheid over uitbreiding zorgverzekering Vlaams parlementslid Sven Gatz (Open VLD) wil de Brusselse zorgverzekering uitbreiden door bicommunautaire instellingen automatisch onder de zorgverzekering te laten vallen. Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere (CD&V) wil liever een individueel recht op de zorgverzekering.
Share