Categorieën
Wonen in Brussel

Valse vuilnis venten

Het is misschien wel nuttig om weten dat er alweer nepvuilnismannen op stap zijn. Vanmiddag trokken ze door Schaarbeek van huis naar huis om hun beste wensen aan te bieden. Geleerd uit het verleden, vraag je deze keer toch maar om een legitimatiebewijs. Blij tonen ze een kalendertje voor 2008 met vier poserende vuilnismannen. In ruil voor een geldbriefje krijg ik zo’n kalendertje overhandigd. Terug in de woonkamer bekijk ik dat wat grondiger en stel iets vreemds vast: nergens staat ook maar de minste vermelding naar Net Brussel – toch het agentschap dat het huisvuil ophaalt dacht ik. Dzju, heb ik nu alweer te veel vertrouwen getoond? Even dieper nadenken deed me beseffen dat de nep-vuilnismannen wel heel erg hun best deden om te bewijzen dat ze echt waren. Nog maar zelden een echter vuilnisman ontmoet die me vertelt dat hij morgen weer langskomt. Maar ja, hoe wantrouwig kan/moet een mens worden?

Enfin, voor alle zekerheid toch maar 0800 981 81 gedrukt, Net Brussel dus. Eerst kies ik Nederlands in het keuzemenu waarna ik toch in het Frans geholpen word, maar dit volledig terzijde. Een al bijna even wantrouwige telefonist probeert aan de weet te komen wat de nep-vuilnismannen uitdelen, ik wil dan weer weten wat Net Brussel uitdeelt. Uiteindelijk kan hij me alleen vertellen dat de echte vuilnismannen dit jaar zeker geen kalenders uitdelen en bovendien pas vanaf 14 december op stap gaan.
Voor de volledigheid ook maar een telefoontje naar het wijkcommissariaat gedaan, maar daar kon men niet meer doen dan de patrouille verwittigen.

Enfin, ze hebben me dus liggen gehad en ik ben wat geld kwijt, so what. Maar echt boos ben ik omdat ik nu alweer een stukje vertrouwen kwijt ben. De échte vuilnismannen, postbodes en andere vroege vogels van deze wereld verdienen volgens mij namelijk écht wel een extraatje. Jammer voor hen, maar wie nu nog aanbelt zal zijn legitimatiebewijs moeten tonen en zonder krijgen ze niks!

Met vriendelijke groet,

Koen

Share