Categorieën
Brussel Actua Schaarbeek

Stukje Kosovo in Brussel?

Dat er in Kosovo spontaan straatfeesten uitbraken, kon ik al lezen in De Standaard. Auto’s zouden er toeterend rondrondrijden, en er wordt druk gezwaaid met de Albanese en Amerikaanse vlaggen.

Vandaag is het hier aan ’t Colignonplein (Schaarbeek) anders ook een drukte vanjewelste. Als het regent in Pristina, dan druppelt het in Brussel? Al uren aan een stuk rijden er zware zwarte bakken al toeterend rond. Ofwel hangt er een rode adelaarsvlagvlag uit het raam, ofwel zitten er uitzinnig blije mensen op de deuren. Enig PK-vertoon en hoog in de toeren gaande motoren horen er natuurlijk ook bij. Op enkele auto’s bemerkte ik ook een Amerikaanse vlag, en één enkeling combineerde met de Belgische vlag.

Ook mijn straat – een toonbeeld van multiculturaliteit zonder problemen – heeft er een nationaliteit bij, als ik de twee rode vlaggen bij mijn buren goed interpreteer. Wat ik me dan afvraag… wordt er ook in de andere delen van Brussel iets van gemerkt?

Share

Door nico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...