Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 16 (2008)

De oogst was deze week rijk, maar de inzendingen kwamen van slechts een beperkt aantal fotografen. Het is dan ook geheel toevallig dat drie van de zes foto’s hieronder afkomstig zijn van eenzelfde fotograaf. Bij het selecteren van de foto’s houd ik – net als Tineke – hoegenaamd geen rekening met de herkomst.

Atomium

Foto hierboven: Atomium van Koinsky. Expo ’58 viert zijn vijftigste verjaardig. De feestelijkheden startten voorbije donderdag 17 april met een vuurwerk vanop het Atomium. En dus mag een foto van België’s beroemdste kunstwerk niet ontbreken. Vooral omdat het nu even ongestraft kan. Want de vzw Atomium die de auteursrechten heeft op alle afbeeldingen van het monument beslistte dat amateurs in 2008 geen auteursrechten moeten betalen. Men gaat er immers vanuit dat het Atomium dit jaar erg veel zal worden afgebeeld.

Flamenco ¬ 0127

Foto hierboven: Flamenco ¬ 0127 van Lieven SOETE. De flamenco is een dans die tegelijkertijd iets passioneels en iets melancholieks in zich heeft.

king of cranes

Foto hierboven: king of cranes van naftalina007. Slecht wit, zwart, grijs, maar wat een sterke compositie. De vrij grove korrel nemen we graag op de koop toe.

Zinnelectron ¬ 4170556

Foto hierboven: Zinnelectron ¬ 4170556 van Lieven SOETE. Vraag me niet waarom, maar de vrouw aan de linkerkant doet me denken aan de legendarische Genoveva van Brabant.

fluid mechanics

Foto hierboven: fluid mechanics van ffrederic. Een ongewoon beeld van een – althans voor de Brusselaar – vertrouwde plek.

Waterdragers ¬ 0929

Foto hierboven: Waterdragers ¬ 0929 van Lieven SOETE. Op 31 mei vindt de Zinnekeparade of Z-day plaats. Deze kinderen zijn alvast aan het oefenen om straks als volleerde waterdragers in een van de “zinnodes”aan het spektakel deel te nemen.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.