Categorieën
Faits divers Mobiliteit

Misverstand

AchterliggerAvond, terug naar huis. Dwars door die verdomde Generaal Jacques (naast militair ook begenadigd schrijver bij bxlblog.be). Boondael, ’t wordt tijd om langzamerhand naar het linkse vak te gaan. ’t Is druk en ik wil niet op het laatste moment mij voor en achter mede-aanschuivers wringen. Een plaats dient zich aan, iemand in vak linksachter was even verstrooid.
Richtingaanwijzer en opschuiven, ook mijn achterligger wringt zich in hetzelde gaatje, maar dan zonder richtingaanwijzer (uiteraard!), maar wel heftig signalerend dat ik hem stoorde in zijn onaangekondigd manoeuver.
En dus heb ik een plakker achter mij… de Ster, Congolaan, Ter Kamerenlaan. Zen, Mike, zen… , ik ga terug naar het rechtse rijvak wanneer ik een gaatje zie. De plakker komt mee en volgt mij… Dianalaan, Boskant, Waterloose en gaat mee en volgt mij door het maas van eenrichtingsstraatjes die mijn wijk rijk is.
De man parkeert zich voor me… er is volk in de straat, ik stap ook uit. Hij richt zich tot mij: “Ik had mijn richtingaanwijzer moeten gebruiken, ik weet het…” En hij belt enkele huizen verder aan!
Pffft…
Foto Artur

Share