Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 23 (2008)

Ik had het beloofd: voor het zondag weer aan de foto’s van deze week is, hebben jullie de niet-Zinneke-foto’s van vorige week tegoed. Bij deze. Scrollen maar!

Magritte-Museum_Brussels_20080525

Foto hierboven: Magritte-Museum_Brussels_20080525 van haveacupoftea. De meesten onder jullie, waaronder ikzelf, zullen bovenstaande foto niet volledig op hun scherm, laat staan in hun browser krijgen. Normaal gezien posten we hier geen foto’s die groter zijn dan 500×500 pixels, maar omdat de breedte het toelaat, krijgen jullie deze in volle glorie. Kleiner zie je minder goed dat het om het toekomstige Magritte museum gaat. Lang leve de breedhoeklens.

Foto hierboven: Untitled van behind ze moustache – novid’. Het evenement heb ik gemist, maar als ik het goed begrepen heb, loopt deze man over het kanaal, bij de Citroën-garage in de buurt (Sainctelette). Zelfs zonder dat spannende detail is dit een sterke compositie met een koorddanser, lijnen en vooral veel lucht.

Need For Speed Platinium Carbon

Foto hierboven: Need For Speed Platinium Carbon van Stanographies. Wat zoeft daar voorbij? Streepjes licht? Uikens? Enfin: mooie kleurcombinatie en perspectiefgebruik.

photographing Brussels

Foto hierboven: photographing Brussels van Whoa Ellie. Dag Ellie, Ellie, Ellie, Ellie, etc. Allez, ik neem aan dat het om een zelfportret gaat. Ze geeft zelf aan dat de foto beter in het groot bekeken wordt. En dat klopt. Volgende keer wat meer tussengrootse Ellies er op? Toch een geweldig idee.

dog

Foto hierboven: dog van bart_azare. Dromerige hond. Beestjes zijn leuk, zolang we er onze eigen emoties maar op mogen projecteren. Mooie kleuren, weinig scherptediepte. Prima foto.

brusselsairport

Foto hierboven: brusselsairport van _nescio_. Deze geef ik mee voor de actualiteitswaarde en de humor. Nu ja, actualiteit. Het wrak ligt er al even niet meer.

oh, this is hardcore

Foto hierboven: oh, this is hardcore van ffrederic. Een uitnodiging om te gaan zitten. Zelfs voor twee personen. En je krijgt er een beetje Paul Simon bij en een glaasje water. Alleen de titel begrijp ik niet. Wie wel?

brusiliavion-1

Foto hierboven: brusiliavion-1 van michaeluyttersp. Herkenbaar? Ik vind de kleuren niet zo mooi, maar het beeld blijft me boeien (Boeing?), dus het mag erbij.

Les mains des 20 Kilomètreurs

Foto hierboven: Les mains des 20 Kilomètreurs van charles_six. Waren die nu niet al lang vertrokken? Mooie compositie, ritme, scherptediepte, lichtinval, schuine kadrage (is dat schoon Nederlands?). Veel elementen mooi gebruikt.

Bekijk ook de foto’s van vorige week en van de Zinneke special.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.