Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 24 (2008)

Een nieuwigheidje sinds deze week is dat deze rubriek zijn eigen categorie Brussel in Beeld heeft gekregen. Liefhebbers van ons wekelijkse Brusselse beeld-verhaal lopen zo niet meer verloren tussen de vele andere bijdragen in de categorie Foto (maar wie foto’s zoekt, vindt natuurlijk ook de Brussel in Beeld). Nog even geduld als je nog niet alles onder de juiste categorie terugvindt. We zijn nog bezig met het omkatten van de oudere bijdragen.

Zuidmarkt

Foto hierboven: Zuidmarkt van Whoa Ellie. Groene muntblaadjes op de Zuidmarkt roepen een zomerse sfeer op die we hier jammer genoeg nog even moeten missen.

BRUSSEL - ZINNEKEPARADE 2008

Foto hierboven: Brussel – Zinnekeparade 2008 van chrisje2007. Dit triootje heeft er duidelijk schik in. Een kleurrijke en enigszins alternatieve scène uit de toch al zo vaak in beeld gebrachte Zinnekeparade.

des kilomètres de phrases

Foto hierboven: des kilomètres de phrases van ffrederic. Een gelukstreffer als zo’n onderwerp het oog van de camera kruist. Het is bijna alsof het doorweekte telefoonboek deel uitmaakt van een installatie die er speciaal met een bedoeling is neergezet.

bordel de merde

Foto hierboven: bordel de merde van p.eter. Zoals het commentaar bij de foto zegt, lijkt dit inderdaad wel een werk van de abstracte kunstenaar Mark Rothko. Jammer dat de toonkasten niet helemaal gecentreerd werden, want dat zou het beeld nog krachtiger hebben gemaakt.

Cite-Administrative_Brussels_20050918_02

Foto hierboven: Cite-Administrative_Brussels van haveacupoftea. Deze foto van het RAC werd bijna drie jaar geleden gemaakt. Tegenwoordig is dit een (aheum)…“hefboomgebied”. Geen idee waar het standbeeld is gebleven. Weet iemand of het ergens een alternatieve plek heeft gekregen?

Brussels By Night

Foto hierboven: Brussels By Night van Cyber Phil. Het Le Grand Café op de hoek van de Anspachlaan en de Beursstraat, waar meningeen van ons wellicht dagelijks passeert. Het licht zorgt voor bijzonder warme kleuren die de fotograaf heel aardig heeft weten vast te leggen.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.