Categorieën
Evere Podium

Urbango stelt nieuwe CD voor in Aula Toots

Urbango

Het was lang geleden dat ik nog eens naar Aula Toots was gegaan in Evere, een Brusselse gemeente waar eigenlijk nooit veel gebeurt. De laatste keer dateert waarschijnlijk van 20 jaar geleden, toen we er met de basisschool naar film- of toneelvoorstellingen gingen en het nog niet gerenoveerd was. Reden van mijn bezoek was de voorstelling van de nieuwe CD van Urbango, ‘Aires de dos orillas’.

Urbango is samengesteld uit 3 getalenteerde muzikanten, die met bandoleon, piano, gitaar, klarinet, percussie, zang en dans u het gevoel geven in een tango-bar te zitten aan de oevers van de Rio de la Plata in Buenos Aires.

Het concert werd in 2 delen opgevoerd, waarvan ik vermoed dat het eerste deel meer een opwarmer was. Urbango leverde een knap concert, met instrumentale nummers maar ook gezongen nummers die afwisselend werden vergezeld met tango-dansen op het podium.

Urbango gaf in 4 talen uitleg bij de nummers. De ene keer in het Frans, de andere keer in het Nederlands en dan ook nog in het Spaans. Spijtig is dat er in Brussel toch steeds mensen zullen zijn die aandacht willen trekken met taalkwesties. Toen Patrick, die de groep begeleidt met zijn bandoleon, uitleg over een stuk gaf in het Nederlands, weerklonk de stem van een oud gefrustreerd typetje: “En français, s’il vous plaît!”.

Mochten jullie Urbango willen ontdekken, ga dan zeker eens langs hun website of MySpace! De nieuwe CD is op iTunes verkrijgbaar en zal zeer binnenkort ook in de Fnac en MediaMarkt te vinden zijn.

Foto: Peter Forret / Milonga.be

Share