Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Belgacom-Flickr: technische mededeling

Belgacomklanten die momenteel proberen hun schitterende foto’s in onze groep te uploaden: Even geduld!
Sinds gisteren kunnen Belgacom klanten geen foto’s meer uploaden naar Flickr. De netwerkverbinding met de servers farmx.static.flickr.com en up.flickr.com zijn langzaam en laten connecties vallen. Die eerste zijn de servers die dienen voor de opslag van de foto’s en het tonen van de foto’s. Als de Brusselblogt pagina (vooral foto’s) wat trager binnenloopt en U zit bij Belgacom, dat is de reden! Al onze foto’s worden opgeladen op Flickr.
De laatste server is verantwoordelijk voor de upload van foto’s. In de praktijk komt het erop neer dat het momenteel onmogelijk is om foto’s van hogere kwaliteit up te loaden.

Het probleem zou zich ergens voordoen tussen Belgacom en Flickr, in andere landen en met andere providers doen zich geen problemen voor. Het probleem situeert zich dus ‘in de buurt van’ of bij Belgacom zelve.
Hier vind je meer info op de Flickr forums. Belgacom is momenteel karig met informatie en oplossingen.
Update: Het lijkt erop dat het ergste achter de rug zou zijn. Ik heb met success een foto opgeladen op Flickr. Laat gerust weten of er nog hick-ups zijn, of wanneer je absoluut geen problemen meer ondervindt…

Share