Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 7 (2009)

Ik dacht eerst dat deze reeks geen eenheid vertoonde, tot ik de vleugels zag op de eerste drie foto’s. Vervolgens viel me op dat ik koos voor foto’s getrokken in het donker, waarbij het aanwezige licht de sfeer van de foto bepaalt. Ik neem je dus mee naar Brussel in de nacht. Behalve met de laatste foto, dan is het weer wakker worden.

Fée Lumina ¬ 7985

Foto hierboven: Fée Lumina ¬ 7985 van Lieven SOETE. Zeer mysterieus. Magisch-realisme. Een ontvoering?

Pigwidgeon

Foto hierboven: Pigwidgeon van Legasse Photo. Last van reflectie in het raam? Gebruiken in je beeld! Met dank voor deze les aan Legasse aan Legasse voor deze les.

---

Foto hierboven: van Legasse Photo. Ik heb iets met engelen. Deze op het Martelarenplein, heb ik zelf al een paar keer getrokken, maar op dit standpunt was ik niet gekomen. Eye-opener, dus.

Tower of Power

Foto hierboven: Tower of Power van Dr Strangelove’ Sketchbook. Deze foto lijkt wel een stilstaand beeld uit een video. De kwaliteit is niet zo goed. Maar ik val voor de kleuren, die passen bij het vorige beeld, en de dramatische lucht.

eskimokafka

eskimoroccan

Foto’s hierboven: eskimokafka & eskimoroccan van Hannes De Geest. Dubbelspel van Hannes. Ik kon niet kiezen en ze geven mooi samen, deze eskimofoto’s.

Bruxelles en travaux

Foto hierboven: Bruxelles en travaux van Cyber Phil. Deze foto van de werken aan de Kunstberg is een buitenbeentje in deze reeks, qua sfeer dan, maar hij is sterk genoeg qua compositie om de selectie te halen, én grappig.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.