Categorieën
WiFi in Brussel

Ga eens naar een campus om gratis te surfen

Gratis en draadloos surfen kan al sinds 2006 op de campus van de VUB/ULB op de Pleinlaan. Als je geen student bent, en vreest dat je geen toegang hebt tot de lokalen…: geen nood. Het lukt ook in de cafetaria, in het Kultuurcafé en vanop de vele bankjes in open lucht.
Sinds dit schooljaar kan je met je portable ook terecht in de Brusselse hogescholen. Zelf testte ik het uit in de Erasmushogeschool in de Zespenningenstraat (aan het Bloemenhofplein) op de dag dat minister Guy Vanhengel deze uitbreiding van het netwerk in vijf hogescholen officieel kwam openen. Het heeft 600.000 euro gekost, maar hij vond het de moeite waard: “Ik zou niet willen dat de studenten naar de Mc Donalds gaan eten, om te kunnen surfen” zei hij. Ga dus gerust naar de vierde verdieping, naar de cafetaria en installeer je daar.
Ik heb de test ook gedaan in de Facultés Universitaires St Louis, gelegen op de Ring, op de Boulevard du Jardin Botanique, vlak naast de parking Passage 44. In de gangen staan zelfs tafeltjes met stopcontacten waar altijd studenten zitten surfen. Heel wat studenten en sommige proffen spreken een aardig mondje Nederlands.
En tot slot kan je ook gratis surfen in de HUB , de Hogeschool Universiteit Brussel, maar ik weet niet precies waar. Ik kan het wel uitzoeken mocht er belangstelling zijn.

Nadya De Beule

Share