Categorieën
Mobiliteit

Minder verkeersinformatie op de radio

Sommige periodes luister ik vaker naar de radio dan andere. Wat me daarbij opvalt is de hoeveelheid verkeersinformatie. Persoonlijk heb ik daar zeer weinig aan. Maar ook meer algemeen vind ik het niet echt van deze tijd. Met alle technologie van vandaag zou dat toch meer op maat kunnen.

rainy friday

We luisteren met zijn allen naar informatie over het verkeer waar we voor 99% niets aan hebben. Elke verplaatsing waar we individueel voor staan is specifiek en toch krijgen we de hele lading files over ons heen. Terwijl we er maar een heel klein stukje van nodig hebben.

Ik heb niets tegen verkeersinformatie op zich. Die is heel nuttig voor chauffeurs die hun route willen plannen en inschatten hoeveel vroeger ze moeten vertrekken. Maar in deze tijden zou dat toch veel meer op maat kunnen. On demand. Dan krijg je enkel te verwerken wat relevant is voor de route die jij moet afleggen. Voor heel wat mensen is dat elke dag dezelfde route. Voor anderen zal het dan weer diverser zijn.

Waar ik aan denk. Je smst je route naar een nummer en krijgt de nodige informatie terug. Of een interactieve website die hetzelfde doet. Of via je gps. Het zou al een hele verbetering zijn wanneer mensen gewoon zouden surfen naar het Verkeerscentrum. Daar hebben ze een mooi kaartje met alle files aangeduid.

Survival of the fittest

Persoonlijk zou ik al iets meer hebben aan gegevens over de vlotheid van het openbaar vervoer in Brussel, waarom komt dat niet op de radio? Ach, de meeste dagen neem ik de fiets en red ik me zo wel. Ik neem aan dat ik niet de enige Brusselaar ben die geen nood heeft aan file-info uit het hele land.

Laat me eens radicaal doen. Ik wil die verkeersinformatie op de radio weg. Of is dit een deel van de prijs die we betalen voor onze vrijheid in koning auto?

Brussels Dusk

(foto’s uit de BrusselBlogt Flickr pool)

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.