Categorieën
Brussel Actua

Smet Vlaamse minister voor Brussel

Pascal SmetDe nieuwe minister bevoegd voor Brussel in de Vlaamse Overheid is sinds vandaag – Vlaamse Feestdag 11 juli – bekend. Het is Pascal Smet. Hij volgt daarmee minster Bert Anciaux op.

Brussel in geen onbekende voor Smet en omgekeerd is ook Smet niet onbekend voor Brussel. Tot voor de verkiezingen was hij minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering (Brussels Gewest), belast met Mobiliteit & Openbare Werken.

Volgens zichzelf heeft hij in die hoedanigheid minstens 250 werken gerealiseerd. Ik associeer hem bijvoorbeeld met de roep om een zwembad in de kanaalzone, een blikvanger die door de nieuwe ploeg blijkbaar niet weerhouden blijft. Ik associeer hem ook met de recent ingevoerde Villo-fietsen, de nieuwe metro,…

Laat ons hopen dat hij in de Vlaamse regering zijn beste beentje voorzet voor Brussel, zijn bezoekers, werknemers én bewoners.

Pascal Smet trok de Brusselse lijst van Sp.a in Brussel op 7 juni, maar zijn partij valt uit de boot bij de onderhandelingen. Smet was erg ontgoocheld, maar wordt nu opgevist door de Vlaamse Regering. Naast Brusselse aangelegenheden heeft Minister Smet nog Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen in zijn pakket bevoegdheden. Pascal Smet is 41 jaar.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.