Categorieën
Faits divers People & Lifestyle Sport

Spetter pieter pater, lekker in het water

ducksLekker spetteren in het water. Of we dit, hier in Brussel, ooit in openlucht zullen kunnen doen is de grote vraag, maar met de winter voor de deur is de begeerte hiervoor momenteel ver zoek. Intussen kunnen zwemmers en ander watergedierte indoor wel elders in het Brusselse terecht. Het aanbod is vrij groot, al verschilt het ene zwembad wel met het andere. Van haast antieke monumenten zoals het stedelijk zwembad in Sint-Joost en Les Bains in de Marollen tot het subtropische zwemparadijs Océade in Laken.

Voor elk wat wils zou je denken, maar helaas vallen de kleinste Brusselaartjes een beetje uit de boot. Op één na, Sportcity te St-Pieters-Woluwe, is er in het Brussel gewest géén enkel zwembad die beschikt over een peuterbad waar ketjes tot 3 jaar heen kunnen.
Zo’n peuterbad lijkt iets banaals, maar het maakt wel degelijk een verschil. Doordat het water net iets warmer en beschut is van ander zwemgeweld vormt dit het ideale biotoop voor baby’s, peuters en hun ouders. Helaas niet omdat het hip is, maar eerder omdat er géén alternatieven zijn wijken de meeste van die Brusselse mama’s of papa’s uit naar de rand om daar hun kleinste de eerste watergewenning te geven. Tot de favorieten behoren het zwembad van Dilbeek en Zaventem…sommige ouders trekken zelfs naar Ninove met hun kroost. Fijn als je een auto hebt of als je het ziet zitten om met het openbaar vervoer ernaar toe te gaan, maar ik vermoed dat veel andere kleine Brusselaartjes meestal erg lang moeten wachten op hun eerste echte zwembadervaring. Jammer toch?

Klik hier voor meer info over de Brusselse zwembaden.

Share