Categorieën
Brussel Actua Podium

De avonturen van de Fundacion Patagonista in Argentinië

De Fundación Patagonista heeft zijn start niet gemist in het bruisende Buenos Aires. We laten je graag getuige zijn van volgend historisch moment. Of hoe een droom werkelijkheid wordt en de Patagonische hyme weerklonk op de openingsreceptie in het Centro Cultural Borges. Je herkent o.a. Dree Peeremans, Luk Tegenbos, Peter van Ecyk, Pat van Hemelryck en Guido van Hellemont.

Er waren eerst enkele toespraken van o.a. de Belgische ambassadrice, en toen konden de Argentijnen en notabelen kennis maken met de Belgische Patagonische Kunsten. Het is voor de meeste Argentijnen een beetje wennen aan zoveel Belgisch surrealisme, maar de reacties zijn over het algemeen zeer positief.

okannexatiepatagonie200Het moet gezegd, een eerste stap richting annexatie van Patagonië is gezet, zoals hier te zien in dit werk van Peter van Ecyk. Na een aarzeling en interne worsteling met de vraag of het wel toegelaten is om in een museum te lachen, zie je uiteindelijk de meeste mensen wel met een glimlach naar buiten gaan.

Bijna precies zoals in België. Misschien zijn de Patagonische kunsten wel universeel en kunnen we verder dromen van tentoonstellingen in andere landen.

We hadden ook hoog bezoek uit België in de persoon van wetenschapper Dirk Draulans, die precies toch nog enige twijfels had. Maar geen probleem, we laten ons niet hinderen door al te wetenschappelijke beperkingen.

Binnenkort gaan we zelf naar het einde van de wereld om uit te zoeken hoe het daar werkelijk is. Je ook alles ook hier live volgen.

Hasta luego

Van uw verslaggever ter plaatse
Share