Categorieën
Duurzaamheid Shopping

Carrot mob op 19 december

Carrot mobbing is een nieuw soort consumentenactivisme. En er is nu ook een groep in Brussel die op 19/12 een mob organiseert bij GB Express in de Arenbergstraat.

Het eenvoudig concept komt uit de Verenigde Staten. Iedereen winkelt, maar ongecoördineerd. Als een grote groep mensen nu eens op dezelfde dag in eenzelfde winkel gaat shoppen… en in ruil investeert die winkel een deel van de inkomsten in energiebesparende maatregelen. Hun geld wordt goed besteed, de winkel bespaart op termijn en het milieu vaart er wel bij… win-win-win! Carrot verwijst naar de wortel die de bedrijven wordt voorgehouden.

Carrotmob Brussel bezocht een hele hoop winkels in de Brusselse binnenstad op zoek naar de winkel die bereid is het hoogste percentage van zijn dagomzet te besteden aan duurzame investeringen. Er werd een winkel gevonden die 100% van de extra inkomsten van die dag wil investeren in energiebesparende middelen. Carrotmob Brussel roept de volledige Brusselse bevolking op om zijn wekelijkse inkopen te komen doen op 19 december bij GB Express, Arenbergstraat 44, 1000 Brussel (dicht bij het centraal station).

De winkel is open tussen 7u en 20u, kans genoeg dus om even binnen te springen! Tussen 14u en 18u voorzien we extra animatie: concertjes, circusartiesten, heerlijke wortelsoep, en nog zoveel meer!

Dit filmpje legt duidelijk uit, wat Carrot mobbing precies inhoudt.

Hou je liever van een verstripte uitleg? Kan ook (klik op de tekening voor een grotere versie):

Hou de site brussels.carrotmob.org in de gaten! Of sluit aan bij de Facebookgroep.

En doe mee op 19 december!

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.