Categorieën
Den Vijfhoek Resto, Café & Uitgaan

Café Archipel

Er zijn zo van die plekken waar je via via voor het eerst terecht komt. Eenmaal aangekomen blijkt dat de helft van je kennissenkring al aan toog hangt. Tiens, heb ik iets gemist? Blijkbaar! Straffer nog, blijkt dat ik hier al vroeger eens geweest was! Toen heette het café nog ‘Aquarium’ en werd het bevolkt met tooganciens en raamzitters die een uur deden om hun 33-er te ledigen en af en toe de toog inruilden voor de plee of een spelletje op de Bingo. Er werden wel eens danspasjes verzet met de lokale schone wanneer Adamo of Dalida door de speakers klonk. Kortom een klassiek café-leven à l’aise.

Maar bon, tijden veranderen. Het oude gevelbord hebben ze waarschijnlijk als eerbetoon behouden, maar verder heeft het café, wat nu ‘Archipel’ heet, een grondige facelift ondergaan. De bingo heeft plaats gemaakt voor een mini podium, de muren zijn rondom witgekalkt en wie dat wil kan komen exposeren. Danspasjes verzetten kan nog steeds, maar dan aan een iets hoger tempo want geregeld komen dj’s en bands hun ding doen. Géén eenheidsworst, maar veel variatie.

Daarnaast vermoed ik dat het café in goeie handen is. De man achter de toog komt me immers erg bekend voor. Van café Le Coq heeft hij in het verleden een succes gemaakt, dus nu zal het wel niet anders zijn.

Ga eens zien zou ik zo zeggen, al was het maar toevallig:  Kiekenmarkt 12-14, Brussel.

Meer info kan je vinden op hun facebook-pagina: www.facebook.com/cafearchipel

Share