Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

Lijstjestijd #8: de 4 zaken met de origineelste namen

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

• Booze and Blues
Nomen est omen en de Booze and Blues maakt zijn naam helemaal waar. De muziekstijl kun je wel zelf nog wat sturen door leven te pompen in de oude jukebox.
> Rijkeklarenstraat 20, 1000 Brussel
+32 (0)2 513 93 33

Et qui va promener le chien?
Dit uitzonderlijk warme restaurantje met mediterraanse keuken ligt in een leuk voetgangersstraatje dicht bij de Zavel. Perfect voor een tête-à-tête, als je een dogsitter vindt tenminste.
> Rollebeekstraat 2, 1000 Brussel
www.etquivapromenerlechien.eu

Houtsiplou
Houtsiplou, zeg maar het Hol van Pluto, is sinds de opening een succes. Mogelijke verklaringen zijn de heerlijke burgers en boterhammen, een groot terras en de Belgische stripmuur.
> Rouppeplein 9, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 3816
www.houtsiplou.be


Goupil Le Fol

Goupil Le Fol ofte Reinaert De Vos moet je zien om te geloven. Op chansons van Brassens of Dutronc ontdek je steeds nieuwe kamers vol schilderijtjes, oude sofa’s en aan fruitwijn nippende koppeltjes.
> Violetstraat 22, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 13 96


Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share