Categorieën
Mobiliteit Reizen & Toerisme

Lijstjestijd #10: de 3 meest onthullende tram- en buslijnen

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!• Bus 71
Start op De Brouckère, rijdt langs Centraal Station en Naamsepoort en slingert daarna via de Elsensesteenweg naar beneden tot Flagey. Kristien Hemmerechts bestempelde de rit als pure poëzie.


Tram 44

Neemt je van het drukke Montgomery mee naar een andere wereld: langs de chique buurten aan de Tervurenlaan, door het Zoniënwoud tot de rustige omgeving van het Afrikamuseum.

Tram 23
Rijdt van het Atomium langs het Koninklijk Domein in Laken, het Josaphatpark en de VRT in Schaarbeek, over de Etterbeekse VUB tot het rijke Ukkel. Erg divers en ook erg groen.

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share