Categorieën
BrusselBlogt.be

Guido

Een kleine 20 jaar geleden kwam ik naar Brussel om te studeren. En ik herinner me nog goed dat er toen net als ik, heel wat volk rondliep met een Guido gids. Toen nog vrij nieuw. Blijkt dat de Guido gids er net twintig is geworden. Ik liep hoogstwaarschijnlijk met een 2e editie rond of zo.
En als ik het zo bekijk is er niet veel veranderd… Woelige studentencafés, goedkope restaurants, zweterige sportgelegenheden, feestelijke festivals, erudiete boekenwinkels, de allerbeste adresjes in 20 studentensteden en nog veel meer, dat is wat je van de Guido Stadsgids kan verwachten. Dàt, en essentiële info over koten, stratenplannen en allerlei kortingsbonnen…
Niet veel veranderd, zei ik? Tja… qua informatie misschien niet, maar de Guido stadsgids is tegenwoordig wél als iPad app te verkrijgen! De tijden veranderen mijnheer! In mijnen tijd begonnen net de eerste personal computers op te duiken, met dikke vette CRT schermen én keyboards vol met etensresten. Internetconnecties draaiden toen rond BBS/Usenet en IRC. Het WWW stond écht wel nog in de kinderschoentjes.
Om zijn twintigste verjaardag te vieren, pakt de Stadsgids bovendien uit met een feestprijzenpot met meer dan 100.000 euro aan prijzen, waaronder televisies, gameconsoles, gps- en gsm-toestellen, kotmeubels en zelfs … een auto!
Er bestaan Guido Stadsgidsen voor Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Tielt, Torhout en de belangrijkste studentensteden in Franstalig België, samen goed voor 20 verschillende edities. De officiële verkoopprijs van de Guido Stadsgids is 9,95 euro. De gidsen zijn te koop bij studentenverenigingen, op de campus en via www.guido.be/shop.

Share