Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Kindvriendelijk tafelen, waarheen?

Mijn schoonouders hebben een druk horeca-leven en moesten hierom de Sint dit jaar aan hun deur laten voorbij gaan. Bij wijze van zalving voor het cadeauloze kleinkind, maar vooral om niet helemaal in ongenade te vallen bij dochterlief kregen we de invitatie om samen met hen een hapje te gaan eten.
Op zich super: de schoonpapa trakteert! Alleen, waar naar toe met een 2-jarige? Ik kan me niet direct restaurantjes in Brussel bedenken waar kindjes in alle comfort kunnen tafelen. De meeste restauranthouders zien kleine koters liever gaan dan komen. Toch moeten er in een grootstad als Brussel toch enkele kinderoases zijn waar obers je kleine niet willen meppen omdat hij/zij voor de vierde keer op een rij hem voor de voeten loopt of waar ouders zonder schaamrood op de wangen hun deugniet op de vingers kunnen tikken (niet letterlijk liefst). Op zich moeten de faciliteiten niet uitgebreid zijn: een kinderstoeltje en/of een speelhoekje is al meer dan voldoende. En de menu’s die maken we zelf wel kindvriendelijk!

Vooreerst heb ik even online gezocht en er blijkt zoiets te bestaan als Restokids.be, een site waarop kindvriendelijke zaken te vinden zijn. Fantastisch initiatief, alleen toen ik Brussel intypte kwam ik uit op een schamele 8 resultaten, waarvan 6 ver buiten het centrum. Dat moet toch een onjuist resultaat zijn of is dit een weergave van de Brusselse realiteit?
Dan maar navraag gedaan bij enkele vrienden, maar de meesten halen hun schouders op. Niemand heeft een idee. Als enige voorbeelden werden cliché hamburger -en pizzarestaurantketens naar voren geschoven. Een enkeling stelde de Markten voor. Goeie aanzet, maar we kunnen toch beter?

Share