Categorieën
Shopping

Lijstjestijd #41: de 15 platenwinkels met de interessantste collecties vinyl

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Lost in Music

In de winkel van dj Brekbit barst het van de soul-, funk- en jazzplaten. Ook fans van dubstep en drum-‘n-bass vinden hier hun gading.
> Plattesteen 3, 1000 Brussel
+32 (0)2 514 42 24
www.lostinmusicrecords.com


• Pêle-Mêle, Rockaway Beat, United Music, Goupil-o-phone, …

Pal in het centrum van Brussel vind je een tiental tweedehandsplatenzaken, op een steenworp van elkaar. In de Pêle-Mêle vind je ook busladingen tijdschriften en boeken.
> Anspachlaan, Fontainasplein, Lemonnierlaan 1000 Brussel


• The Collector

Veel kans dat je die ene old school plaat waar je al jaren naar zoekt, hier toch nog vindt.
> Beursstraat 26, 1000 Brussel
+32 (0)2 512 68 35
www.the-collector.be


Arlequin

Behalve deze vlak bij Manneke Pis, met tweedehands disco en techno in de bakken, zijn er nog twee Arlequins in Elsene en eentje in Sint-Gillis. Elke shop focust op specifieke genres.
> Eikstraat 7, 1000 Brussel
+32 (0)2 514 54 28
www.arlequin.net


Elektrocution

Dit winkeltje vlak bij de AB vermijdt platgetreden paden als de pest: hier vind je noise, dark ambient, neofolk en industrial, maar ook metal, hardcore en punk.
> Steenstraat 37, 1000 Brussel

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share