Categorieën
dixit

Dixit: botsing van stijlen en talen

Gekomen om te blijven. Welke Vlaamse filmmaker met roots in Hasselt beschrijft hier zijn eerste kennismaking met Brussel en de redenen waarom hij hier graag woont?

Brussel veroorzaakte een prettige schok toen ik hier een jaar of twintig geleden aanspoelde. Ik raak niet uitgekeken op de veelzijdigheid en de vele lagen. Je hebt hier bos, middeleeuws aandoende hoekjes, het modernisme van de jaren 1960, een mooie botsing van stijlen en talen. Alleen een brede rivier ontbreekt nog.

Alex Stockman in een interview met Agenda. Hij debuteerde met de langspeelfilm Verboden te zuchten, die zich afspeelt in Brussel. Hetzelfde geldt voor zijn kortfilm Eva reste au placard les nuits de pleine lune. Zijn nieuwe film, Pulsar, met Matthias Schoenaerts , loopt nu in de zalen (in Brussel enkel nog in Aventure Ciné Confort). In Brussel Deze Week vertelde Alex Stockman in 2006 uitvoeriger over wonen in Brussel.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.