Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid Mobiliteit

Bike Experience 2011 leert Brusselse automobilisten fietsen!

Van 2 tot 13 mei 2011 krijgen 250 automobilisten de kans om de fiets te testen in de best mogelijke omstandigheden. De Brusselse fietsverenigingen slaan de handen in elkaar om iedereen die niet ver van zijn werk woont te laten profiteren van een 3-daagse begeleiding door een echte fietscoach. Dit aanbod zou een groot aantal Brusselaars moeten interesseren, want meer dan 70% van de autoritten in Brussel zijn korter dan 5 kilometer!

Net als in 2010 richt de Bike Experience zich tot alle Brusselse automobilisten die meestal korte afstanden afleggen. Kandidaat-fietsers worden uitgenodigd om hun auto twee weken in de garage te laten staan. Na een theoretische en praktische fietstraining begeleidt een ervaren fietscoach de beginnende biker drie dagen lang (’s ochtends en’ s avonds) op het woon-werktraject. Een ideale manier om zich veilig en op professionele wijze in dit fietsavontuur te storten! Hebt u geen fiets? Geen nood. Deelnemers mogen er gratis eentje lenen en krijgen daarbij bovendien de keuze tussen een conventioneel, opvouwbaar of elektrisch ondersteund rijwiel.

Vanaf 1 tot en met 31 maart kunt u zich voor de Bike Experience 2011 inschrijven op de site www.bikeexperience.be. Op 11 april worden de gelukkige winnaars geloot (afhankelijk van de beschikbaarheid van de coaches).
Kennisoverdracht: Bike Experience zoekt ervaren fietsers
Ter ondersteuning van deze 250 gemotiveerde bikers zoeken we dus evenveel coaches. De leden van de Brusselse fietsverenigingen staan uiteraard paraat, maar dit is niet voldoende. Daarom roept Bike Experience alle volleerde fietsers op om een kersverse fietser te begeleiden. Elke coach krijgt een opleiding, een vergoeding en het voorrecht actief bij te dragen aan een duurzamere mobiliteit in het Brusselse. Kandidaatcoaches kunnen inschrijven op de website www.bikeexperience.be of bij Pro Velo – Londenstraat 15 – 1050 Brussel – 02 502 73 55.

“Bike Experience” is een initiatief van de Brusselse fietsorganisaties (Pro Velo Brussel, GRACQ Les cyclistes Quotidiens, Fietsersbond vzw, Les Ateliers de la rue Voot, CyCLO) gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Brussel-Mobiliteit in samenwerking met de EUCG, Granville en… jawel Touring.

Share