Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Lijstjestijd #52: de 3 beste adressen voor pita

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram-en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Deze week zijn we aan het 52ste lijstje gekomen! Een jaar lang hebben we elke week kunnen genieten van een schitterend lijstje, maar om jullie niet al te veel teleur te moeten stellen hebben we nog enkele bonuslijstjes klaar staan.

 


• Perroquet

Perroquet moet wel de mooiste pitazaak van het hele land zijn. In een prachtig art-nouveauhuis vlak bij de Zavel eet je behalve slaatjes ook meer dan twintig luxe pitavarianten.
> Watteeustraat 31, 1000 Brussel
+32 (0)2 512 99 22
• Mr Falafel
Eén item op het menu in deze piepkleine en goudeerlijke snackbar van Egyptisch uitbater Shawkat: verse falafel in een pitabroodje, dat je zelf aanvult met sausjes of verse groenten.
> Lemonnierlaan 53, 1000 Brussel

 • Kaasmarkt
Niet veel Brusselaars kennen dit kasseistraatje bij de Grote Markt als de Kaasmarkt, maar echt iedereen weet de weg richting Pitastraat. Het bulkt hier dan ook van de kebabzaken.
> 1000 Brussel

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com!

Share