Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

Geen café zonder muziek

Het caféconcertencircuit in Brussel bloeit als nooit tevoren. Uiteraard is er Stoemp!,  dat bekende en minder bekende Vlaamse artiesten een duwtje in de rug geeft en kroegen in concertpodia omtovert. Het huidige seizoen begon met een concert van Frank Vander linden in Le Coq en is vandaag om 21 u toe aan een sessie van Buurman (in duobezetting) in Het Warm Water.

Café Central biedt jonge talenten aan beide kanten van de taalgrens maandelijks de kans om hun muziek aan het publiek voor te stellen. Gevestigde muzikanten nemen het peterschap voor hun rekening. Origami Once a Month heet het initiatief. Op donderdag 26 mei om 20.30 u treden Helder en 9 mars op, die uitverkoren werden door respectievelijk Kommil Foo en Miam Monster Miam. Kommil Foo laat de loftrompet schallen: “Geweldige songschrijver, van rock over blues naar country, alsook pop, kleinkunst, hoempapa. Een begenadigd zanger en multi-instrumentalist zoals er bij mijn weten geen twee rondlopen in ons Belgenland. Ga Helder kijken!”

Dat er muziek zit in de combinatie tussen kroeg en concert, bewees Das Pop onlangs. De band van Bent Van Looy presteerde het om drie caféconcerten op één avond te spelen. Met twee oude Engelse rode dubbeldekkers trokken ze van de Monk naar Maison du Peuple om af te sluiten in Belga.

Een blik op de site Gratis in Brussel leert dat er vandaag alleen al muzikale avonturen te beleven vallen in Cercle des Voyageurs, Café Kafka, Callens Café en Bonnefooi. Buurman Geert Verdickt heeft dus concurrentie als hij vandaag zingt: “Maar Johnny Cash zingt zacht, terwijl de zon roodgloeiend wegzakt. ‘There’s nothing wrong with going home tonight”

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.