Categorieën
Mobiliteit

20 miljoen kilometer van Brussel

Vanochtend om 10.00 uur startte aan de Naamsepoort het project “20 miljoen kilometer van Brussel”. Initiatiefnemer is Mobiel Brussel, één van de zes besturen van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Mobiel Brussel werkt de mobiliteitsstrategie van het gewest uit en probeert zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit en de duurzame en harmonieuze ontwikkeling van Brussel.

Met het project “20 miljoen kilometer van Brussel” wil Mobiel Brussel ertoe bijdragen dat Brusselaars meer gaan stappen en fietsen, en minder hun auto gebruiken. Het project wil mensen aanmoedigen om zeker bij korte afstanden te voet te gaan of de fiets te gebruiken.

Iedereen die in Brussel woont of werkt kan meedoen om de 20 miljoen kilometer te halen. Om jouw kilometers te laten meetellen kun je inschrijven via de projectsite en manueel je kilometers invoeren, of de applicatie voor je smartphone downloaden die elke afstand registreert die je te voet of met de fiets aflegt. Jouw kilometers worden dan van de totale 20 miljoen kilometer afgetrokken.

20 miljoen kilometer van Brussel

Alle informatie over de “20 miljoen kilometer van Brussel” vind je op de projectsite www.20miljoenkm.be.

Opgelet! Eens je een account hebt aangemaakt op Endomondo (manueel of via de app), moet je jezelf ook nog toevoegen aan de campagne 20millionkm. Alleen zo worden jouw kilometers afgetrokken van het totaal van 20 miljoen kilometer. Via de geolocatie met de GPS van je smartphone weet de app of jij je in Brussel bevindt of niet.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.