Categorieën
Mobiliteit Reizen & Toerisme

Segway, zeg je?

 

Heb je ze ook al gezien in het Brusselse straatbeeld? Mensen die een groepsexcursie doen met de Segway. Het ziet eruit als een plank met twee wielen en een stuur, maar het is een wonder der techniek. Je bestuurt dit geluidloze, elekronische voortbewegingstoestel rechtstaand door je lichaamsgewicht te verplaatsen. Het toestel registreert je hellingsgraad en zorgt ervoor dat je je evenwicht bewaart.

De aanbieder van groepsexcursies Segwaytour spreekt op zijn website van een originele en ecologische toeristische wandeling. De Segway vereist weinig inspanning, je bent er vlug mee vertrouwd en het is het ideale middel om de stad te bezoeken. Een excursie duurt twee uur en kost 39 euro per persoon. Van begin mei tot eind september zijn er van woensdag tot zondag drie tours per dag. Whatisbelgium, de blog van Anni Snoecx, zag de Segways alvast door Brussel rijden (met dank voor de foto) en Ludo Hogaerts van Plus Magazine deed de test en veroverde Brussel met de Segway. Zijn conclusie:

Op het einde van de tocht neem ik met een beetje spijt afscheid van mijn tweewieler. Op een uur tijd is hij voor mij uitgegroeid tot een aangenaam stadsvervoermiddel. Jammer toch dat dit elektronische juweel in aankoop al snel zo’n € 5.900 kost. En misschien is hij in de winter of op regendagen toch wat minder praktisch. Maar voor een zomerse citytrip lijkt hij geknipt. Al zou een bel of een toeter zeker welkom zijn en liefst verplicht worden.

Mijn eerste reactie toen ik de toestellen door de stad zag tuffen: wat is er in hemelsnaam mis met wandelen en fietsen? Of desnoods een tochtje met de step of met inline skates?  Maar wat denk jij van dit vervoermiddel en geloof je in het (toerististische) potentieel? Heb je het al uitgeprobeerd?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.