Categorieën
Podium

Brussel in de strip

Brussel is de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa. Maar de stad aan de Zenne is ook de hoofdstad van het stripverhaal. De negende kunst is er alomtegenwoordig, denk maar aan de talrijke stripmuren en het stripmuseum. Heel wat beroemde tekenaars zijn in Brussel geboren of hebben er gewerkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Brussel in veel stripverhalen het decor is voor spannende avonturen.

Affiche tentoonstelling Brussel in de strip

Geniet van de overrompelende schoonheid van de Grote Markt in stripformaat. Krijg kippenvel bij de halsbrekende toeren van je striphelden op het stadhuis of het Atomium. Laat je verrassen door de romantische aanblik van Brussel bij nacht… En ontdek op een dertigtal spannende stripplaten een heleboel bekende en minder bekende hoekjes van de stad.

De tentoonstelling ‘Brussel in de strip’ loopt nog tot en met maandag 11 juli 2011 in het huis van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Lombardstraat 67, 1000 Brussel. Ze is open op weekdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

‘Brussel in de strip’ is een samenwerkingsverband tussen het Belgisch Stripcentrum, UITinBrussel en vtbKultuur.

Bron: persbericht Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.