Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Eten bij vzw De Overmolen

Wat moet je doen als het je echt niet lukt om vijf dagen na elkaar niet uit te gaan eten? Verandering van spijs doet eten. Je brengt wat afwisseling in je horecabezoeken.

Verleden week kregen mijn maat en ik ergens in hartje Brussel een flyer toegestopt door een ietwat verlegen zwarte dame gekleed in koksoutfit. Na een wat achteloze blik vond mijn maat dat de flyer toch een onderzoek waard was. Het bleek om reclame te gaan voor het restaurant van VZW De Overmolen (Cellebroersstraat 16B). Een welzijnsorganisatie met verschillende activiteiten, waaronder een horecaopleiding, gekoppeld aan een cursus Nederlands, voor langdurige ongeschoolde werkzoekenden. Een eerder project was bedoeld voor asielzoekers.

Meteen reserveerden we om dat eens uit te proberen. Op de site moet je doorklikken naar projecten en wijkcontract Rouppe, daar vind je alle informatie. Deze middag stonden we er dan. Het personeel is wat onwennig en wordt onder goedkeurend en sturend oog bekeken door een projectbegeleider, maar het eten is eenvoudig lekker. Meer moet dat niet zijn, zeker niet als je weet dat een dagschotel slechts 6 euro kost, een dessert 1,50 en je kunt er ook nog soep met brood krijgen als voorgerecht voor 2 euro, drank is 1,20. En het is echt lekker. Belgische gerechten met een exotisch tintje. Zo had ik de kabeljauw in een mooi sausje met gestoofde prei, gekookte aardappeltjes en rijstkroketjes. De twee flensjes met een bol ijs en chocolade saus als dessert kon ik er nog net bij proppen. Mijn maat had een Spaghetti Maison, met veel groenten en smaak. Belangrijk vind ik dat ze bio-producten serveren. Dit keer niet van Oxfam, maar van het voor mij onbekendere merk ethiquable.

Probeer het zelf eens uit, waarschijnlijk lekkerder dan uw bedrijfsrestaurant en eens iets anders dan de overprijsde lunches in de normale horecazaken in Brussel! Het restaurant is nog tot 13 juli open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 12u tot 14u. Daarna sluit het voor een kleine drie maanden de deuren om op 7 oktober opnieuw open te gaan.

Jeronimo
Gentenaar die dagelijks naar Brussel pendelt en regelmatig schrijft voor Gentblogt.

Share