Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

De zomer van Recyclart

Recyclart zit niet stil tijdens de zomer. In een periode waarin andere culturele instellingen de deuren sluiten en de festivalkoorts overal in het land toeslaat, is het kunstencentrum gedurende 6 weken, van 30 juni tot 5 augustus, elke donderdag- en vrijdagavond open. In en rond station Brussel-Kapellekerk wordt er een feestje gebouwd, en dat tegen democratische prijzen. 

Het programma verenigt volgens Recyclart het stedelijke en het tribale, het volkse en het hippe, ontspanning en kunst. Onder het heffen van een glas en het verorberen van een hapje kan de bezoeker genieten van muziek (elektronisch, niet-westers, fusion, post-jazz…), animatiefilms in open lucht, tentoonstellingen en andere sociale en culturele randanimatie. Enkele tot de verbeelding sprekende nevenactiviteiten, zijn een openbare broodoven (breng gewoon je eigen deeg mee!), een kosteloze publieke haarkapper, een salon voor virtuele gelaatsverzorging op basis van computer morphingtechnieken, een workshop ecologische graffiti op basis van mos, een opleiding tot rugzakradioterrorist, een kledingruilbeurs, een wijkwandeling en de nationale jogging van de Marollen op 21 juli.

Morgen staat er vanaf 19 u  folk, pop, fanfare en post jazz op het programma met Brussels Up! Sound System, Chili Con Fare, The In Vitro Experience en Open Jam. De toegang is gratis – buiten en in Bar Recyclart. Overmorgen wacht vanaf 22 u een avondje down tempo, dub en dubstep met DJ Mastawan, BunzerO & Mr. Jo, Ruckspin, Quantum Soul en Planas. Je betaalt in de zaal 5 euro. Het volledige programma vind je bij Recyclart.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.