Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Erard Swannet

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

De eerste in deze nieuwe reeks is fotograaf Erard Swannet alias ie :: fotografie.

independent confused pigeon
amore

Dag Erard, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Ongeveer 5 jaar geleden kreeg ik een foto van mijn moeder in handen, een foto gemaakt door mijn vader, nog voor ik geboren was. De foto had een emotionele waarde, maar vooral de kwaliteit van het beeld maakte indruk op mij. Een maand later kocht ik een compact camera en begon ik bij Flickr foto’s te posten.

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Uiteenlopend: Citylife, agrarische eenvoud, reflecties, vriendinnen,.. Al dan niet bewerkt in Photoshop of Picnik.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
Ik woon in Leuven maar onlangs heb ik een jaar in Brussel gewoond. Ik hou van Brussel omdat ik me er altijd een beetje op vakantie voel; door de vele culturen die er wonen en werken, en omdat ik maar 20km moet ‘reizen’ om een andere taal te kunnen spreken. En misschien straalt Brussel ook wel meer echtheid uit, in vergelijking met nettere en beter georganiseerde steden.

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?
independent
> Ik heb zelf nog een 10-tal jaar geskateboard, en het is heerlijk om af en toe naar Kapellekerk te gaan.

confused pigeon
> Deze foto heb ik nog gemaakt met mijn eerste compact camera en de kwaliteit is misschien niet helemaal tiptop. Het was zo één van die foto’s die me adrenaline bezorgden; ik had daar al 10 minuutjes ofzo geduldig zitten wachten tot het windstil zou worden en dan landde die duif daar ook nog.

amore
> Omdat de liefde zo mooi is.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
In bepaalde suites van het Conrad. Of in sommige moskees.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
Skatepark Kapellekerk en de onderliggende treinhalte.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Enkele ambities ja, en die kan ik vanaf mei 2012 proberen te realiseren. Dromen: heel graag zou ik eens een hele Giro d’Italia volgen als fotograaf, of eens een bijzonder beeld schieten dat de internationale pers haalt.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

Share