Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

De hamburgertest

Waar vind je de beste hamburger van Brussel? Deze site boog zich jaren geleden over die hamvraag en gaf de eretitel aan het Mariott Hotel tegenover de Beurs. Het water liep onze recensent in de mond toen hij schreef over de “stevige saignant burger op een vers broodje met spek en kaas. Apart geserveerd: mosterd en ketchup. En een half bord van die dikke goudbruine frieten.”

Het hippe Brusselse lifestyleblad The Word Magazine nam onlangs in “A burger bonanza” de proef op de som en waagde zich aan een hamburgertest. Dat resulteerde in het volgende lijstje van aanbevolen hamburgerrestaurants:

  • Rachel (Kolenmarktstraat 100) serveert voor 10 euro een heerlijke Chuck Burger die je meevoert op een nostalgische trip naar lang vervlogen tijden.
  • Le Balmoral (Brugmannplein 21, Elsene) respecteert het Amerikaanse principe “big is better”. De classic cheeseburger (12,20 euro) is ideaal om opnieuw op krachten te komen op zondagmorgen na een nachtje stappen.
  • Bar Loui (in het Conrad Hotel) (Louizalaan 71) is voer voor fijnproevers. De prijzige bacon-cheeseburger (30 euro) is verrassend sappig en perfect in balans.
  • Eervolle vermeldingen voor DELECTA (Lannoystraat 2, Elsene), HOUTSIPLOU (Zuidstraat 61), COOL BUN (Berckmansstraat 34, Sint-Gillis) en FATBOYS (Luxemburgplein 5).

Tijd om de bal terug te kaatsen en het laatste woord aan de burger te laten!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.