Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle

Erfgoed en de Digitale Week in Brussel

Leren hoe archiefstukken worden gedigitaliseerd? De webcatalogus van het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) leren gebruiken? Problemen met het terugvinden van digitale bestanden? Digitaal beeld, geluid en video bewaren voor het nageslacht? Een (genealogische) blog opzetten? Delicious gebruiken om uw verzameling weblinks te beheren? Via Facebook nieuwtjes uitwisselen met familie, vrienden en kennissen?

De Digitale Week loopt van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 april 2012 en is een week vol multimedia-activiteiten in heel België, steeds gratis of zeer goedkoop. De activiteiten zijn divers, dus zowel beginners als mensen met wat meer ervaring zijn welkom. De Digitale Week is een initiatief van Linc vzw. Het AMVB (Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel), Familiekunde Vlaanderen regio Brussel en Packed vzw (expertisecentrum digitaal erfgoed) doen mee en maken er samen een week over digitaal erfgoed van.

U kunt gratis aan de activiteiten deelnemen. Klik hier voor het volledige programma.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.