Categorieën
Wonen in Brussel

Surf naar de Stadsmus

Sinds november 2011 heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een nieuwe informatiegids uit over Brussel: de Stadsmus. Het is een praktische gids voor mensen die Brussel niet goed kennen. De lezer wordt er via thema’s als ‘wonen’, ‘vrije tijd’, ‘leren’, ‘zorg en hulp’ en ‘nieuws’ wegwijs gemaakt in de stad. Je vindt in de gids het antwoord op vragen als:

  • Waar vraag ik mijn jaarlijkse cultuurwaardebons aan?
  • Waar kan ik terecht als ik vrijwilligerswerk wil doen?
  • Welke instanties geven mij informatie over mobiliteit, energie en water?
  • Hoe vind ik een dokter of een tandarts in de buurt?
  • Wat kunnen het Wooninformatiecentrum en Actiris voor mij betekenen?
  • Op welke site kan ik ervaringen, ideeën en ultieme Brusseltips met andere gebruikers delen? (Op BrusselBlogt, tiens!)

De onlineversie van de Stadsmus staat op de website van de VGC.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.