Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Shopping

Een passie voor kaas

Willem Elsschot schreef er een novelle over, Jean-Pierre Cardoen maakte er zijn beroep en zijn passie van: kaas. Nog tot eind juni biedt de kaaswinkel Fromagerie Au Coq (Waversesteenweg 730, Etterbeek) een uitgelezen selectie van ambachtelijke kazen. Zijn wankele gezondheid noopt Cardoen nu tot de stopzetting van zijn zaak, maar ook de opmars van industrieel gemaakte kazen, de hygiënenormen van de EU en het gebrek aan kaascultuur, vooral bij de nieuwe Brusselaars, speelden hem parten. Gelukkig verklapt de kaashandelaar-berijper, die in de jaren ’80 verheven is tot de orde van kaasridders, in Brusselnieuws zijn favoriete kaaswinkels in en om Brussel, zodat we ook in de toekomst kwaliteitskaas kunnen vinden.

  • La Petite Vache, Leuvensesteenweg 69, Sint-Joost-ten-Node
  • Chez Catherine, Zuidstraat 23, Brussel
  • Le Livarot, Boondaalsesteenweg 615, Elsene
  • Crèmerie Saint-Michel, Chaussée de Bruxelles 244, Waterloo

Koop jij je kaas in de gespecialiseerde handel of kom je voldoende aan je trekken in de supermarkt? Wat is je favoriete kaaswinkel?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.