Categorieën
Mijn favoriete plekje

Mijn favoriete plekje (3)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Bruno Aertssen aan het woord. Hij is projectleider cultuur & vrije tijd van het Muntpunt.

Foto: Stefanie

Mijn favoriete plek in Brussel is de Ooievaarstraat. Dit kleine kronkelende straatje vlakbij de Dansaertstraat is nauwelijks breder dan een auto. Het met grote kasseien geplaveide steegje valt nauwelijks op in het voorbijgaan. Alleen de 18e eeuwse Sint-Rochusboog, die toegang verleent tot het straatje, trekt de aandacht. Eenmaal binnen, overvallen je de rust en de intimiteit. Een instant reis door de tijd! De huizen zien er nog steeds uit als een paar honderd jaar geleden. Je ziet zo enkele bewoners op een warme zomerdag voor hun deur zitten, zachtjes keuvelend met hun buurman. Ooit hoorde ik het verhaal dat een paar bewoners hun tuintjes met elkaar verbonden om tot een grote avontuurlijke tuin te komen voor hun kinderen. Heerlijk toch? Wonderlijk dat te midden van een druk stadscentrum een dergelijke oase bestaat. Wat speelde zich hier allemaal af achter deze gevels? Wie woont er nu nog op deze mysterieuze plek? De Ooievaarstraat is een treffend voorbeeld van de vele verrassingen die Brussel in petto heeft. Ook als bewoner doe ik nog dagelijks ontdekkingen. Deze stad is nooit vervelend, altijd verrassend; kom ze gerust ontdekken!

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share