Categorieën
Pellicule & papier Podium Video

De kracht van het geschreven woord

Alles is mogelijk als je kan lezen, ook op Valentijnsdag. In het kader van de door UNESCO erkende I Book You-campagne tegen analfabetisme en laaggeletterdheid maakt Muntpunt de kracht van literatuur wel heel tastbaar. Voor een verborgen camerafilmpje stuurden ze drie singles op pad gewapend met liefdesproza van Paul Eluard, Hugo Claus, Gabriel Garcia Marquez en Jane Austen. De opdracht was simpel: versier een date door onverwachts een passionele liefdesverklaring voor te lezen aan totaal onbekenden in een Brussels station. Niet elke aanbedene liet zich verleiden, maar uiteindelijk kreeg Lut een kus van een leuke man, sleepte Heidi een veelbelovend e-mailadres in de wacht en had Paul een tête-à-tête met Ann-Sophie.

Vanaf vandaag prijken er op de glaspartijen van het Muntpuntgebouw ook 100 boekcovers uit de lijst ‘The 100 Greatest Novels of All Time’ van The Observer. Internationale kunstenaars lieten hun creativiteit de vrije loop en ontwierpen een unieke boekcover voor literaire klassiekers als Don Quichot, Frankenstein en Alice in Wonderland.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.