Categorieën
Duurzaamheid Wonen in Brussel

Let’s swap!

Woon je in het Brussels Gewest? Ben je vaardig in dingen waarmee je anderen kan helpen? Heb je zelf hulp nodig bij een karwei of mis je dat stuk gereedschap dat je eenmalig wil gebruiken? Smeed je graag nieuwe vriendschapsbanden? Vind je ook dat niet alles in geld uitgedrukt kan worden? Dan is LETS Brussel iets voor jou.

Wat is LETS?
LETS staat voor Local Exchange and Trading System. Je kunt het het best omschrijven als een kring waarbinnen mensen met elkaar diensten, kennis en goederen uitwisselen op een geheel vrijwillige basis. Een ruilnetwerk dat verloopt volgens een eenvoudig en handig ‘eenheden’-systeem dat centraal (digitaal) wordt beheerd.

Sinds wanneer bestaat LETS Brussel?
LETS Brussel is opgericht door enkele enthousiaste Brusselse vrijwilligers die voor het eerst bijeenkwamen in mei 2012. LETS Brussel telt vandaag een twintigtal leden, verspreid over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We merken dat er veel interesse is voor dit gemeenschapsvormende project dat een menselijk alternatief biedt voor de harde marktlogica.

Waarom Letsen?
LETS heeft tal van voordelen. Een LETS-groep is een uitbreiding van je sociale netwerk. Je leert veel nieuwe mensen kennen. LETS heeft ook een ecologisch voordeel. Door goederen te ruilen worden ze opnieuw gebruikt: goed voor het leefmilieu dus. Om diensten of goederen te ruilen binnen LETS heb je geen geld nodig. Je bent er dus ook minder afhankelijk van. Enkel wat je graag doet, doe je in LETS. Niemand verplicht je tot wat dan ook.  Of toch: je moet je aan de afspraken houden. Je wordt gewaardeerd voor wat je graag doet en dat maakt het alleen nog leuker. Waarderen doen we in onze lokale ruileenheid: het ketje.

Wat wordt er zoal aangeboden en gevraagd?
Alles wat je maar kan bedenken, kan worden aangeboden en gevraagd. Vandaag zijn er bij LETS Brussel al meer dan 120 vraag-en-aanbodadvertenties: babysitten, vertalingen, scannen van documenten, massage, hulp bij verhuis, oplossen van computerproblemen, onderhoud van de tuin, enz.

Doe je ook graag mee? Kom dan naar de instapreceptie op  vrijdag 26 april van 19.30 tot 21.30 u in gemeenschapscentrum De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Inschrijven is noodzakelijk. Meer info kun je krijgen op de website of via letsbrussel@gmail.com en 02/242 83 97. (Nadia Mahjoub)

Share